Krønikerollespil

En feberdrøm om et spil, hvor man spiller slægters gang

I flere år end jeg kan tælle til, har en hed feberdrøm hjemsøgt mig. Det begyndte med hviskede fortællinger om Pendragon og hvordan, man i det ikke blot spillede en ridder, men dennes efterkommere. Sjovt nok ville ingen nogensinde spille Pendragon, men historierne om spillet – legenden, om man vil – var stærke og vakte min nysgerrighed.

Det er ikke lykkedes mig at finde navnet på illustratoren. Illustrationen er angiveligt fra Pendragon.

Senere dukkede tanken bl.a. op i indiespillet Hero’s Banner, som jeg desperat forsøgte at elske, men som var tynget ned af et unødvendigt komplekst system. Rollespil, hvor fiktionen strækker sig over lange tidsforløb var vel egentlig også grundlaget for mit eneste forsøg med Microscope.

Drømmen er stadig aktiv og blev for nyligt vakt til live af at følge med i udviklingen af Chris McDowalls ridderrollespil Primeval Bastionland (som i sin nuværende form desværre ikke indeholder et system til at understøtte en slægtskrønike).

Jeg drømmer med andre ord om et spil, hvor man spiller en person, der oplever få men meningsfulde eventyr, der gør en forskel på verdenen, hvorefter tiden går og man overtager en slægtning, der følger i fodsporene, mens tiden går og verdenen udvikler sig yderligere – særligt på baggrund af heltenes eventyr og de valg, de træffer i løber af disse. Alt sammen pakket ind i et simpelt, elegant system.

Kender I til flere krønikerollespil? Er der nogle, der er værd at stjæle fra?

3 kommentarer til “Krønikerollespil

  1. Legacy-serien – den første bog var postapokalypse, men siden er der lavet en masse varianter i andre settings.
    Magpie har udgivet Undying om vampyrer – men det har Johs jo også eksperimenteret med i Vampire.
    Og ift. World of Darkness så har Mummy en lidt anderledes vinkel hvor tiden er lidt opløst af flashbacks og glemsel (som jeg har forstået det – det lyder interessant).

  2. Uha “Krøniker” spillet venter da bare på du får det skrevet! Peter Bland det bedste fra Pendragon, Microscope og ItO (Primeval Bastionland)! Hvis du skriver det på dansk læser jeg hellere end gerne korrektur og hjælper med sparring.

    1. Hej Lasse. Fedt at du læser med. Og tak for troen på mig. Jeg har slet ikke tid til det – men kunne virkelig godt tænke mig at finde et undersystem, jeg kunne tage med i fx Into the Odd…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s