Til Musegardens pris

Vi afbryder lige den stadige strøm af rollespilsindlæg (host) med en lille god nyhed. Den på mange måder ret så fantastiske tegneserie Mouse Guard har netop vundet to af de prestigefyldte Eisner-Awards – opkaldt efter en af mediets helt store kanoner, Will Eisner, skaber af The Spirit og manden bag det senere så misbrugte begreb Graphic Novel.

Musegarden

Har du ikke læst Mouse Guard, får du nok ikke bedre anbefaling end de to priser – men jeg vil da også lige tillade mig at komme med et par ord. Mouse Guard er historien om musenes samfund, der trods angreb fra allehånde rovdyr har etableret byer rundt omkring i landet. For at beskytte rejsende og karavaner med forsyninger har musene oprettet The Mouse Guard, Musegarden, en lille styrke af elitemus. Det er tre af disse, vi følger i første bind af Mouse Guard – Fall 1152, der er samlet i en yderst lækker, kvadratisk bog i stift bind (den findes også i blødt bind, men når prisforskellen er så lille er der ikke rigtig nogen gyldig grund til ikke at vælge den noget lækrere udgave i stift bind).

Historien er simpel men vinder ved genlæsning. Der er et friskt tempo og man er godt underholdt hele vejen igennem. Man fornemmer, at der bagved alle begivenheder ligger en større forhistorie, som har indflydelse på fortælleplanet, og det er ret effektivt. Tegningerne er af meget høj kvalitet – masser af detaljer, flot (digital) farvelægning og en udpræget sans for design.

For at det også skal have lidt rollespilsrelevans kan jeg da lige nævne, at den gode Luke Crane og hans team står bag det kommende Mouse Guard rollespil, som efter sigende er på markedet om en måneds tid og som skulle byde på en forsimplet udgave af Burning Wheels system blandet med flere idéer fra Burning Empires. Det er et sikkert køb for mig – jeg vil bestemt gerne spille små vagtmus, men er mindst lige så interesseret i at hugge nogle af de forsimplede mekanikker til mit Burning Wheel-spil.

Tillykke til Musegarden og deres skaber, David Petersen!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: